Recommended Stories

Stay in Touch With Us

Email
info@parametric-architecture.com

Address

Vali Konagi Street. No.12
Nisantasi, Istanbul, Turkey

Follow us on social

Computational Design: NEXT 4.0

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Topic: COMPUTATIONAL DESIGN: NEXT 4.0
Time: 17th & 18th April 2021, Saturday and Sunday
Day 1 Starts: 17th April, 12:00 GMT
Day 1 Ends: 17th April, 20:30 GMT
Day 2 Starts: 18th April, 12:00 GMT
Day 2 Ends: 18th April, 20:30 GMT
Where: ZOOM hosted by PA
Duration: Two Days Conference
Format: Online
Total Hours: 17 Hours
Speakers: Arturo Tedeschi, Hamid Hassanzadeh, Michael Pryor, Sushant Verma
Collaborators: PA, A>T, DesignMorphine, rat[LAB]EDUCATION
Early-bird Registration: €48 (Till 11:59 GMT, 13th March 2021)
General Registration: €58

Register Now

THE PAST, PRESENT & FUTURE: An Online Interactive Conference with global frontiers.
Two-Day Online Conference with Live Presentations, Tutorials, Interactive Sessions, Live Mentorship & Panel Discussions.
A collaborative initiative by ParametricArchitecture (PA) with rat[LAB]EDUCATION, DesignMorphine, A>T

Computational Design: NEXT is a collaborative initiative by some of the global frontiers of Computational Design to open up an Online Learning platform as a comprehensive ONLINE CONFERENCE comprising of discussions, dialogues, tutorials and mentorship to a global audience through thought-provoking and meaningful dialogues curated by ParametricArchitecture (PA), one of the leading media platforms focussing on Computational Design and its various subsets.

After a successful round of CD Next 1.0, 2.0 & 3.0, NEXT 4.0 takes another step to delve into new age design technologies by global advocates of technology and is scheduled to take place on 17-18 April 2021 (Saturday & Sunday) as a 2-day conference with workshops, panel discussions, tech demonstrations and discussions.

When:

23rd & 24th January 2021 (Saturday & Sunday)

Where:

ZOOM, hosted by PA

Programme Outline

Day 01: Saturday, 17th April 2021

[Time Zone: GMT]
All sessions / tracks are led by the following panellists, unless specified otherwise:
– Hamid Hassanzadeh (Turkey/Iran) – Founder & Editor in Chief, Parametric Architecture)
– Sushant Verma (India) – Co-founder & Design Head, rat[LAB] Studio
– Arturo Tedeschi (Italy) – Founder Architect & Computational Designer, A>T
– Michael Pryor (USA) – Design Director & Computational Designer, DesignMorphine

Welcome Note & Set-up

12:00 PM – 12:15 PM GMT

Track 01:

Introduction to NEXT 4.0: Setting Up Conference Theme & Context (Individual Presentation)
12:15 – 13:15 GMT
Duration – 60 Minutes

  • 15 Minutes presentations by each of the panellists

Guest Speaker 1: Mauro Porcini (Interview with Arturo Tedeschi)
13:00 – 14:00 GMT
Duration – 60 Minutes

  • An Exclusive interview with Mauro Porcini (Chief Design Officer at PepsiCo)
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Workshop 1: Kristýna Uhrová – Rhini + Monoceros
14:15 – 15:45 GMT
Duration – 90 Minutes

  • Demonstrative Workshop on Grasshopper Plugin (Monoceros) / by Kristyna Ubrova.

Break time for 15 minutes.

Track 02:

Guest Speaker 2: Fulvio Wirz – (Interview with Arturo)
16:00 – 17:00 GMT
Duration – 60 Minutes

  • An Exclusive interview with Fulvio Wirz
  • Q&A + Interaction with Moderator

Guest Speaker 3: Suryansh Chandra (Lecture + Q&A)
17:00 – 18:00 GMT
Duration – 60 Minutes 

  • Presentation about Automata which is bringing the next revolution in manufacturing by making robotic automation simple and affordable.
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Workshop 2: Mathieu Huard – Grasshopper 3D (ShapeDiver)
18:15 – 19:45 GMT
Duration – 90 Minutes 

  • Demonstrative workshop on Grasshopper plugin (ShapeDiver) by Mathieu Huard.

Guest Speaker 4: Cameron Newnham (Fologram) (Lecture + Q&A)
19:45 – 20:45 GMT
Duration – 60 Minutes

  • Presentation about Fologram, a design research practice and technology startup building a platform for designing and making in mixed reality.
  • Showcase of works
  • Q&A + Interaction with Moderator

End of Day 1: Endnote By Hamid Hassanzadeh
20:45 – 21:00 GMT
Duration – 15 minutes

Day 2: Sunday, 18th January 2021

Track 03:

Welcome Note & Set-up
12:00 PM – 12:15 PM GMT

Guest Speaker 5: Vincenzo Reale (Lecture + Q&A)
12:15 – 13:15 GMT
Duration –  60 Minutes

  • An overview of his works as an architect and structural engineer at Arup
  • Q&A + Interaction with Moderator

Guest Speaker 6: Nathan Miller – (Lecture + Q&A)
13:15 – 14:15 GMT
Duration –  60
Minutes

  • Presentation of works related to building new tools and the evolution our toolkit at Proving Ground – from free tools, to open source contributions, to commercial plugins
  • Showcase of works
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Workshop 3: Ayoub Ahmad – Grasshopper 3D (Plug-ins)
14:30 – 16:00 GMT
Duration – 90 Minutes

  • Going through the design process to achieve a conceptual skyscraper design
  • Using: Cinema4D polygonal and volume modeling techniques, Rhino3D, and Grasshopper  “Pufferfish” & “lunchbox” Plugins
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Track 04:

Guest Speaker 7: To be announced – (Lecture + Q&A)
16:15 – 17:15 GMT
Duration – 60 Minutes

  • A presentation of works by an eminent design professional showcasing a journey of integration of technology in design.
  • Q&A + Interaction with Moderator

Guest Speaker 8: Brian Ringley – Boston Dynamics / (Lecture + Q&A)
17:15 – 18:15 GMT
Duration – 60 Minutes

  • Presentation of his works as a construction technologist at Boston Dynamics where he promotes new value-add autonomous capabilities for construction project delivery and works to expand the construction application ecosystem with the Spot SDK.
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Guest Speaker 9: Soomeen Hahm – (Lecture + Q&A)
18:30 – 19:30 GMT
Duration – 60 Minutes

  • Presentation of works on generative and algorithmic design using computer coding, and her latest research which is centered around AR/VR, wearable machines, and human computer interaction.
  • Q&A + Interaction with Moderator

End of Day 2: Vote of thanks by organizers & speakers
19:30 – 20:00 GMT
Duration – 30 Minutes

Guest Speakers:

Soomeen Hahm

Soomeen Hahm to lecture at the CD NEXT 4.0 conference, the world’s most famous Computational Design event by far. Soomeen is the founder of the SoomeenHahm Design Ltd, a design faculty and robotic researcher at the Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc).

Interested in looking at the ecology of computational power, technology and human intuition, looking at how this collaboration impacts on the design industry and physical environment, lately the office has been focusing on the use of Augmentation (ie AR/VR/wearables) to invoke immersive experiences of users and builders of our future cities.

Topic: COMPUTATIONAL DESIGN: NEXT 4.0
Time: 17th & 18th April 2021, Saturday and Sunday
Day 1 Starts: 17th April, 12:00 GMT
Day 1 Ends: 17th April, 20:30 GMT
Day 2 Starts: 18th April, 12:00 GMT
Day 2 Ends: 18th April, 20:30 GMT
Where: ZOOM hosted by PA
Duration: Two Days Conference
Format: Online
Total Hours: 17 Hours
Speakers: Arturo Tedeschi, Hamid Hassanzadeh, Michael Pryor, Sushant Verma
Collaborators: PA, A>T, DesignMorphine, rat[LAB]EDUCATION
Early-bird Registration: €48 (Till 11:59 GMT, 13th March 2021)
General Registration: €58

Register Now

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Post a Comment

Featured Video
Play Video

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.