Recommended Stories

Stay in Touch With Us

Email
info@parametric-architecture.com

Address

Vali Konagi Street. No.12
Nisantasi, Istanbul, Turkey

Follow us on social

10 Design Reveals a Wall-Less Experience For An Expo Pavilion

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

10 Design Reveals a Wall-Less Experience For An Expo Pavilion

A Country without Walls a Future without Limits: 10 Design Reveals a Wall-Less Experience For An Expo Pavilion

Expansive imagination, the art of making, the dialogue, and a common ground to share within is revealed in the Expo pavilion visualized by 10 Design. The proposal named “A Country without Walls, a Future without Limits” invites activity spaces on the ground, a bright and open future envisaged in the clouds above.

Subscribe to our newsletter

The Design Concept

The pavilion concept revolves to respond to the idea of communicating, openness, hospitality, and change. 10 Design’s vision weaves a memorable pavilion indeed as a celebration. The installation correspondingly shares the hopes, achievements, and creativity of the future. An intriguing idea of removing the pavilion walls, by the same token it adheres to removing barriers to interact. Especially allowing spaces to flow and move fluidly in a relaxed motion.

The pavilion allows visitors to connect with the people and the chronology of the country. The spaces also discover the rich history, culture, hospitality, landscape, and the future.

10 Design Reveals a Wall-Less Experience For An Expo Pavilion

Inspired by nature, the pavilion delivers a journey without walls. Furthermore, the visitors welcomed into an experience through an undulating landscape. The landscape reflects the topography, and geology that leads to a discovery hall with spaces for innovation, creation, and contemplation.

10 Design Reveals a Wall-Less Experience For An Expo Pavilion

The Curious Landscape

The landscape undoubtedly embellishes activities for children refreshment and relaxation areas. Organized around a ‘Hakawati’ zone, the space reflects the ancient tradition of storytelling. Subsequently emphasizing conversation and connection, shaded by a dream cloud that symbolizes the future. The landscape heralds a gentle rise meeting the future cloud, that leads visitors upwards. This creates a fluid relation between the present and the future.

The future cloud coupled with four themed areas that revolve around the senses: sight, scent, sound, and touch. The content and discoveries indeed shared from around the pavilion would be broadcast and displayed for visitors to experience a timeless journey.

Project Details

Type: Cultural & Civic
Site Area: 7,070sqm
GFA: 4,922sqm
Design Partner: Paul Rodgers
Project Partner: Chris Jones
Architectural Team: Javier Perea, Alex Cozma, Jon Derrin, Megan Hurford, Jonathan Lynn
CGI Team: Peter Alsterholm, Yasser Salomon, Henry Han, Adisak Yavilas, Francisco Barrera

News Via: 10design.co

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Post a Comment

Featured Video

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.