Ex-play-ment features multiple levels connected by a woven grid-shell bamboo structure

AI Creative Challenge 4.0_ Winner01

Become A Digital Member

Subscribe only for €3.99 per month.
Cancel anytime!

The project is called Ex-play-ment, and it is a competition organized by Bamboo U. The project is a bamboo playground located in Bali, Indonesia.

It is a structure designed to provide a magical space for children to explore and play. The playground features a large organic canopy that provides shade from the sun and protection from heavy rains. The structure is built to scale for children and features multiple levels connected by a cocoon-like woven grid shell bamboo structure.

Ex-play-ment

“A large organic canopy that lies over the entire program to provide adequate shading from the intense sun and protection from the heavy rains creates a sheltered microcosm that adopts the kid’s scale.” said Sophia Michopoulou

hildren can climb, slide, and explore through the rounded openings that blur the boundary between internal and external space. The lower level features a staircase, while the upper level has a helix slide. A playground is a place where children can let their imaginations run wild and experience the wonder of nature around them.

Ex-play-ment

Project Info

Project name: Ex-play-ment
Competition organizer: Bamboo U
Project Location
: Bali, Indonesia
Built area: 50.7 m2
Tools used: Rhino, Grasshoper, GhPython, VRay, Photoshop, Illustrator
Design year: 2024
Design team: Sophia Michopoulou

Share with a friend:
Courses:

Learn about parametric and computational from the online courses at the PAACADEMY:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Become A Digital Member

Subscribe only for €3.99 per month. Cancel anytime!

Weekly Newsletter in Your Inbox

Explore More

Sponsored Content

Subscribe to our weekly newsletter