Share and inspire your friends!

Perspectives by Giles Miller Studio in United Kingdom

‘Perspectives’ is an organic pavilion structure covered with Cedar Shingles, which sits atop the beautiful Surrey Hills at Winterfold, and throws itself evocatively into the vista that has been opened up below.

Inspired by the words and messages etched by people in public places, on trees, benches and elsewhere, Giles Miller has collated poetry, messages, initials and messages of love and memory from local schools, residents and other contributors to the project. These messages have been etched onto the surface of the organic cedar shingles that cover the piece, and appear to throw themselves out towards the front of the sculpture as if voicing their sentiments to the world that opens up below.

At its core, the shingles overlap and the sculpture functions architecturally to protect and shield the user from the elements, but at its mouth the surface flattens and evocatively opens out in dissipation as the shingles appear to fly out towards the waiting valley.

Architects : Giles Miller Studio

Location : Greensand Ln, Guildford GU5 9EN, United Kingdom

Project Year : 2016

Photographs : John Miller, Richard Chivers

> Via Giles Miller Studio

Share and inspire your friends!