ParametricArchitecture

Loading...

Computational Design: NEXT 5.0

65.00

Computational Design: NEXT is a joint effort by some of the world’s leading experts in computational design to create an online learning platform that will also serve as a full-fledged online conference. ParametricArchitecture (PA), one of the leading media platforms concentrating on computational design and its different subsets, will host the event, including conversations, dialogues, tutorials, and mentoring to a worldwide audience via thought-provoking and relevant speeches.

Categories: ,

Details:

Introduction

THE PAST, PRESENT & FUTURE: An Online Interactive Conference with global frontiers. Two-Day Online Conference with Live Presentations, Tutorials, Interactive Sessions, Live Mentorship & Panel Discussions. A collaborative initiative by ParametricArchitecture (PA) with rat[LAB]EDUCATION, DesignMorphine, A>T. Computational Design: NEXT 5.0 brings together pioneers and professionals from all industries to meet and discuss new emerging technologies in art, architecture, design, and manufacturing.

Computational Design: NEXT is a collaborative initiative by some of the global frontiers of Computational Design to open up an Online Learning platform as a comprehensive ONLINE CONFERENCE comprising of discussions, dialogues, tutorials, and mentorship to a global audience through thought-provoking and meaningful dialogues curated by ParametricArchitecture (PA), one of the leading media platforms focussing on Computational Design and its various subsets.  

Program Outline for Computational Design: NEXT 5.0

Day 01: Saturday, 17th July 2021

[Time Zone: GMT] All sessions/tracks are led by the following panelists, unless specified otherwise: – Hamid Hassanzadeh (Turkey/Iran) – Founder & Editor in Chief, Parametric Architecture) – Sushant Verma (India) – Co-founder & Design Head, rat[LAB] Studio – Arturo Tedeschi (Italy) – Founder Architect & Computational Designer, A>T – Michael Pryor (USA) – Design Director & Computational Designer, DesignMorphine

Welcome Note & Set-up

12:00 – 12:15 UTC

Track 01:

Introduction to Computational Design: NEXT 4.0 : Setting Up Conference Theme & Context (Individual Presentation) 12:15 – 13:00 UTC Duration – 45 Minutes

  • 15 Minutes presentations by each of the panelists

Guest Speaker 1: Melike Altinisik (Lecture + Q&A) 13:00 – 14:00 UTC Duration – 60 Minutes

  • A presentation of works by Melike Altinisik showcasing a journey of integration of BIM and computational design with architecture and construction.
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Workshop 1: Antoine Maes – Rhino + Grasshopper3D 14:15 – 15:45 UTC Duration – 90 Minutes

  • Workshop with Grasshopper 3D
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Guest Speaker 2: Eric Goldemberg / Monad Studio (Lecture + Q&A) 16:00 – 17:00 UTC Duration – 60 Minutes

  • A presentation of works by Eric Goldemberg showcasing a journey of integration of technology in design.
  • Q&A + Interaction with Moderator

Track 2:

Guest Speaker 3: Marios Tsiliakos / Foster and Partners (Lecture + Q&A) 17:00 – 18:00 UTC Duration – 60 Minutes

  • A presentation of works by Marios Tsiliakos showcasing a journey of integration of technology in design.
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Workshop 2: Alice Labourel – Cinema 4D 18:15 – 19:45 UTC Duration – 90 Minutes

  • Workshop with Cinema 4D
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Guest Speaker 4: To be announced soon (Lecture + Q&A) 20:00 – 21:00 UTC Duration – 60 Minutes

  • A presentation of works by an eminent design professional showcasing a journey of integration of technology in design.
  • Q&A + Interaction with Moderator

End of Day 1: Endnote By Hamid Hassanzadeh 21:00 – 21:15 GMT Duration – 15 minutes

Day 2: Sunday, 18th July 2021

Track 03:

Welcome Note & Set-up 12:00 PM – 12:15 PM GMT

Workshop 3: Michael Pryor (Grasshopper 3D + Pufferfish) 12:15 – 13:45 GMT Duration – 90 Minutes

  • Workshop with Grasshopper 3D
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Guest Speaker 5: Andrew Heumann / Hypar (Lecture + Q&A) 14:30 – 15:30 GMT Duration –  60 Minutes

  • A presentation about Hypar, a cloud platform for generating buildings that makes it easy to publish, distribute, and maintain the building design logic.
  • Showcase of works
  • Q&A + Interaction with Moderator

Guest Speaker 6: Daniela Mitterberger + Tiziano Derme / MAEID (Lecture + Q&A) 15:30 – 16:30 GMT Duration –  60 Minutes

  • A presentation about the interaction between computation, the material, and the virtual, living systems & machines.
  • Showcase of works
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Workshop 4: Alan Cation – Rhino + Grasshopper3D 14:15 – 15:45 UTC Duration – 90 Minutes

  • Workshop with Grasshopper 3D
  • Q&A + Interaction with Moderator

Break time for 15 minutes.

Guest Speaker 7: Marvin Bratke (Lecture + Q&A) 18:30 – 19:30 GMT Duration –  60 Minutes

  • A presentation about the interaction between computation, the material, and the virtual, living systems & machines.
  • Showcase of works
  • Q&A + Interaction with Moderator

Guest Speaker 8: Xavier De Kestelier / Hassell Studio (Lecture + Q&A) 19:30 – 20:30 GMT Duration –  60 Minutes

  • A presentation about the latest emerging technologies, 3d printing, Human Habitats on other planets, and architecture on Mars
  • Showcase of works
  • Q&A + Interaction with Moderator

End of Day 2: Vote of thanks by organizers & speakers 20:30 – 21:00 GMT Duration – 30 Minutes  

Important Notes:

  • Title: Computational Design: NEXT 5.0
  • Total sessions: 2 Sessions
  • Each session duration: 9 hours
  • Total duration: 18 hours
  • This conference took place on 17/18 July 2021 and all the sessions are recorded.
  • After your purchase, you will have access to the recordings, the files of the workshop, and your certificate of attendance.
  • The purchase is non-refundable and non-transferable. Please read before you purchase.

 

More information:

Visit the link below for more information about each guest: https://parametric-architecture.com/computational-design-next-5-0/

Become a

Digital Member

  • Enjoy the Ad-Free website
  • A weekly premium newsletter that goes beyond the headlines
  • Unlimited access to articles and premium content at parametric-architecture.com

€3.99

per month!

Cancel anytime!

Already have an account? Sign in

Subscribe to our weekly newsletter

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.