Copagri Pavilion ‘Love IT’ by EMBT

Copagri Pavilion ‘Love IT’ by Miralles Tagliabue EMBT in Milan, Italy

 The pavilion designed for Copagri called ‘Love IT’ is located in the south-east part of the Lake Arena – a large circular pool of water at the end of the Cardo, one of the main axes of the Expo Milano 2015 masterplan – and surrounded by the European Union Pavilion and the Vanke Pavilion.

The space inside is conceived to host a typical Italian ‘local market’, where each producer exhibits the product, tells their story, and introduces their company. Besides hosting an events area, part of the surface area is for the direct sale of products and the icons of Italian street food, pizza and ice cream, made with 100% organic products.

The dome ‘LOVE IT’, made of wood, represents a message of sustainability and is hosting several exhibitions, accompanying the visitors in the topics proposed by Expo Milano 2015.

At the end of the Expo, when all the buildings will be removed, these domes can be easily dismantled, transported and reassembled in symbolic Italian places to host a variety of functions. Therefore, they will make this part of the Expo even more sustainable, witnessing for a long time to come the universal message of Expo Milano 2015 “Feeding the Planet, Energy for Life”.

Architects : EMBT

Location : Milan, Italy

Project Director : Makoto Fukuda

Project Coordinator : Valentina Nicol Noris

Design Team : Dirce Medina, Claudia Baralla, Claudia Manenti, Silvia Pirrera, Gabriele Rotelli, Andres Echevarria, Thomas Hostache, Carlo Cervellieri, Luca Amighetti, Ana De la Cuesta, Ana Zueras, Daniel Combariza

Area : 560.0 sqm

Project Year : 2015

Photographs : Marcela Grassi, Roland Halbe

> Via Miralles Tagliabue EMBT

Save Project

Future Space Pavilion by Peter Pichler Architecture

Future Space Pavilion by Peter Pichler Architecture in Milan, Italy

The symmetrical structure is inspired by the extraordinary quality of the Renaissance proportions of the courtyard of Ca’ Granda and plays with the fundamental elements of Renaissance style: Symmetry, proportion, and geometry.

The project explores the potential of the material presence of wood in a non-typical “building” environment as a structure that should transmit a spatial experience. The installation reflects our studio thoughts about future spaces: sustainability (wood as material), structure and spatial emotions.

Three separate wings gradually changing in height by simply stacking and rotating different lengths of wood sticks (1.600, form a pyramid-like ensemble.  Visitors are invited to enter and explore the cave-like installation.

 

 

Architects : Peter Pichler Architecture

Location : Biblioteca dell’Istituto di filosofia e sociologia del diritto della Facoltà di giurisprudenza dell’Università degli studi di Milano, Via Festa del Perdono, 7, 20122 Milano MI, Italy

Design Team : Peter Pichler, Gianluigi D´Aloisio, Daniele Colombati

Project Year : 2018

Photographs : Oskar Dariz

> Via Peter Pichler Architecture

Save Project

79&Park by Bjarke Ingels Group

79&Park by Bjarke Ingels Group in Stockholm, Sweden

In 2011, Oscar Properties commissioned BIG to design the multi-residential development, which appears like a “gentle hillside” rising from the edge of the Gärdet national park. The cascading building, which comprises of 3.6m x 3.6m cedar-clad modules organized around an open green courtyard, “combines the splendors of a suburban home with the qualities of urban living,” Bjarke Ingels said in a statement.

The structure’s tallest corner rises up to 35 meters to maximize the inflow of natural daylight and provide views of the Gärdet and the nearby Frihamnen port for most of the residential units. The modules then cascade all the way down to its lowest profile at 7 meters. The central courtyard includes different-sized plateaus for activities and amenities, a shared outdoor area with lush landscaping, a preschool, dog daycare, and bicycle racks. The ground floor of the building includes commercial spaces that are open to the public.

Almost all of the 169 residential units were designed with unique layouts to appeal to various residents across different age groups. Interior spaces are decked out in tactile natural materials like white oak floors and wooden details, natural stone in the kitchens, and ceramic granite in the bathrooms. Large windows offer views of the surrounding landscape outside, and all the units have access to private and shared roof terraces. From perennials to trees, various plants are sprinkled across the rooftops of the building.

“The communal intimacy of the central urban oasis offers peace and tranquility while also giving the residents a feeling of belonging in the larger community of 79&Park,” Ingels said.

Client: Oscar Properties

Collaborators: Acad International, Andersson Jönsson Landskapsarkitekter, BIG IDEAS, De Brand Sverige, Dry-IT, HJR Projekt-El, Konkret, Metator, Projit, Tengbom, HB Trapper

Partners-in-Charge: Bjarke Ingels, Jakob Lange, Finn Nørkjær

Project leader: Cat Huang

Project Manager: Per Bo Madsen

Project Architects: Høgni Laksáfoss, Enea Michelesio

Constructing Architects: Jakob Andreassen, Tobias Hjortdal, Henrik Kania

Team: Agata Wozniczka, Agne Tamasauskaite, Alberto Herzog, Borko Nikolic, Christin Svensson, Claudio Moretti, Dominic Black, Eva Seo-Andersen, Frederik Wegener, Gabrielle Nadeau, Jacob Lykkefold Aaen, Jaime Peiro Suso, Jan Magasanik, Jesper Boye Andersen, Jonas Aarsø Larsen, Julian Andres Ocampo Salazar, Karl Johan Nyqvist, Karol Bogdan Borkowski, Katarina Mácková, Katrine Juul, Kristoffer Negendahl, Lucian Racovitan, Maria Teresa Fernandez Rojo, Max Gabriel Pinto, Min Ter Lim, Narisara Ladawal Schröder, Romea Muryn, Ryohei Koike, Sergiu Calacean, Song He, Taylor McNally-Anderson, Terrence Chew, Thomas Sebastian Krall, Tiago Sá, Tobias Vallø Sørensen, Tore Banke

> Via Archinect

Save Project